tel Comenzi telefonice (L-V: 9-16) 031.428.26.35
Categorii

Termeni si conditii

Procedura de Comanda

Clientii pot comanda produse prin intermediul site-ului, cu ajutorul Cosului de Cumparaturi sau prin e-mail. Comanda se considera valabila numai dupa ce ABC Distributie Carte SRL confirma Clientului prin e-mail/telefon posibilitatea onorarii acesteia.

Clientul poate anula comanda in 24 de ore de la plasarea acesteia, prin e-mail sau telefonic. Comanda nu mai poate fi anulata dupa ce clientul a primit prin email confirmarea livrarii coletului.

Denuntarea unilaterala a comenzii se poate face de catre client daca ABC Distributie Carte intarzie livrarea, cu exceptia situatiilor de forta majora, cu maximum 7 zile lucratoare peste termenul specificat in confirmarea comenzii. Denuntarea unilaterala trebuie formulata in scris si expediata cu confirmare de primire, prin fax sau prin e-mail confirmat, mai devreme de momentul intrarii in posesia produselor/serviciilor comandate. In acest caz, daca plata s-a efectuat deja de catre client, acestuia i se vor returna banii, in maxim 30 de zile din momentul primirii produselor/serviciilor neacceptate de catre client, conform optiunii de plata specificata in formularul de comanda.

 

Modalitati de plata

Plata produselor/serviciilor comandate se poate efectua:

a) prin ordin de plata sau depunere in cont.

b) prin ramburs la primirea comenzii.

c) prin card bancar.

In situatia in care plata nu se efectueaza de catre client, comanda va fi considerata anulata si nu va mai fi onorata. In cazul acesta, ABC Distributie Carte va avea dreptul de a solicita plata de despagubiri si/sau va putea refuza onorarea altor solicitari de comenzi ale clientului respectiv.

 

Returnarea produselor

Societatea noastra va respecta prevederile Legii 51/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, ceea ce confera cumparatorului (numai in conditiile actului normativ mentionat) dreptul ca in termen de 15 zile lucratoare  de la primirea produselor cumparate, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv, sa returneze produsele cumparate.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, in ambalajul original si doar daca acestea nu au suferit deteriorari, urmand sa primeasca in termen de 10 de zile de la denuntarea unilaterala formulata in scris (document semnat de cumparator si transmis electronic sau prin posta cu confirmare de primire) contravaloarea comenzii. ABC Distributie Carte are dreptul ca atunci cand considera ca actiunile clientului au fost cu rea-vointa sa solicite acestuia daune interese, in conditiile legislatiei in vigoare. De asemenea, ABC Distributie Carte isi rezerva dreptul de a refuza ulterior onorarea altor comenzi ale clientului.

Dreptul de autor

Continutul acestui site web este proprietatea ABC Distributie Carte SRL, a partenerilor si furnizorilor sai, fiind aparat de Legea dreptului de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Pe aceste considerente este absolut interzisa utilizarea acestor elemente fara acordul scris al ABC Distributie Carte SRL.

Limitarea raspunderii

ABC Distributie Carte face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din aceast site. Rareori acestea pot contine mici inadvertente: fotografia are caracter informativ, unele specificatii pot fi modificate de producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Va stam oricand la dispozitie pentru eventuale clarificari.

Totalitatea  imaginilor si textelor de pe site sunt cu titlu exemplificativ. In acest sens produsele livrate in comanda pot fi diferite de cele prezentate online (coperta, ambalaj, culoare, aspect, accesorii, format etc.). De asemenea, ABC Distributie Carte va putea modifica oricand detaliile disponibile online privind produsele si serviciile oferite. ABC Distributie Carte nu raspunde pentru situatiile in care imaginile si descrierile produselor contin erori, dar va incerca sa le rezolve cat mai curand de la semnalarea acestora.

Preturile afisate pe site includ TVA, dar nu includ cheltuielile de livrare sau alte cheltuieli, daca nu se specifica altfel in mod special. Costurile privind livrarea sau/si alte costuri ale serviciilor sunt mentionate in momentul finalizarii solicitarii comenzii si vor fi precizate si in momentul confirmarii comenzii de catre ABC Distributie Carte.

 In cazul in care ABC Distributie Carte se afla in imposibilitatea de a livra comanda din vina clientului (acesta nu este gasit la adresa mentionata, nu poate fi contactat sau nu se prezinta sa ridice pachetul de la Posta Romana etc.), comanda va fi anulata iar produsele se vor intoarce la ABC Distributie Carte. Pentru o noua livrare, clientul va trebui sa suporte noi costuri de livrare sau alte costuri tehnice ce se impun.

In cazul in care clientul a facut plata in avans si, din vina sa, nu poate primi produsele in maxim 10 zile din momentul expedierii si nici nu poate fi contactat in interval de 30 de zile, comanda va fi anulata, dar plata nu va putea fi returnata, constituind despagubiri din partea clientului.

Comenzile plaseate in zilele de Vineri dupa ora 14, Sambata si Duminica vor fi procesate in ziua de Luni.

ABC Distributie Carte Distributie Carte nu raspunde de continutul, calitatea sau natura descrierilor cartilor si de comentariile postate de catre vizitatorii site-ului. De asemenea, ABC Distributie Carte nu raspunde de continutul site-urilor la care se ajunge prin link-uri.

 

Transmiterea de e-mail-uri

 

Prin urmatoarele activitati: comandarea, abonarea la newsletter, trimiterea de mesaj in pagina contact sau trimiterea de e-mail-uri adresate ABC Distributie Carte, se considera ca utilizatorul este de acord cu primirea de e-mail-uri periodice continand informatii diverse legate strict de ABC Distributie Carte. In aceasta situatie datele personale nu vor fi utilizate in alte scopuri si, conform prezentului contract, vor putea fi modificate sau sterse din baza de date a site-ului la cererea scrisa a clientului.

 

Forta majora si legea aplicabila

Atat clientul cat si ABC Distributie Carte nu vor fi raspunzatori pentru neexecutarea obligatiilor contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora.

Prezentul contract este supus legii romane.

 

Drepturi

ABC Distributie Carte are dreptul de a interzice accesul anumitor clienti si vizitatori, pe termen limitat sau nelimitat, fara o notificare prealabila.

 

Important:

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, ABC Distributie Carte are obligatia de a administra in conditii de siguranta datele personale furnizate si numai pentru scopurile specificate: emiterea facturii fiscale, informarea asupra starii comenzii si expedierea catre client. Refuzul oferirii informatiilor atrage imposibilitatea onorarii comenzii.

Conform Legii nr. 677/2001, clientii au dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei.

Pentru acuratetea informatiilor clientul este rugat sa comunice orice modificare intervenita de la data inregistrarii sale in baza de date.

Eliminarea din baza de date a datelor personale ale unui client se face in baza solicitarii sale scrise expediate electronic. Stergerea definitiva a datelor cu caracter personal din baza de date va fi confirmata clientului.

 

Reducerile

Politica preturilor/reducerilor de pe site este stabilita in totalitate de catre  ABC Distributie Carte, iar pretul de cumparare este cel afisat in momentul lansarii comenzii.

Preturile produselor sunt cele afisate pentru fiecare produs in parte si sunt actualizate zilnic. Discount-urile, reducerile si promotiile nu sunt cumulative. Pentru calculul sumei se pastreaza reducerea cu valoarea cea mai mare.